pr0nTV

Monday, November 21, 2005

Harry Potter and the Goblet of Fire

I dag var jeg å så Harry Potter and the Goblet of Fire. Jaja, så er vi ikke på førepremiere eller engang på premieren her på pr0nTV, big whoop wanna fight about it!? Men vi, som alle andre må vel gi vår ærlige og åpne mening om filmen sånn som alle andre bloggiser der ute som skriver om ”medier” og ”film” og andre audiovisuelle ting.

Harry Potter nr 4 er en rask film. Handlingen er ikke så mye ”kuttet” fra boken som den er laget pånytt. Det virker som noen har lest boken og skal gjenfortelle den på fest, sånn litt full, sånn at de overdriver visse deler og glemmer visse andre deler. Men det høres ut som en utrolig bra film.

Og i dette tilfelle, så er det sant også.

Alle sammen kan handlingen så den hopper vi raskt, alle sammen kan vel den nå?

Hvilken fordeler har da denne filmen?

1) Jentene begynner å se mer ut som jailbait og mindre som små barn.

2) Actionpacked til randen.

3) Mange gøyale kjærlighetsplot

4) Visuelt veldig deilig å se på.

5) Kromm hadde en gøy dialekt.

Men dette hadde dere sikkert alt lært av andre bloggere som sier sin mening. Vel, som vanlig skal pr0nTV ta for seg de ”stygge siden” av Harry Potter.

Hva var feil?

1) Scenen med Moaning Myrtle var for sensuell. Sexy spøkelser? Det er necrofili det, og om ikke det, så i alle fall necromancy. To ting Harry Potter bør unngå for å ikke bli som You-Know-Who.

2) Beauxbaton damene fikk alt for lite plass, og det fikk egentlig Durmstrang folkene også. Disse skolene ble framstilt som utrolig tøffe i filmen, og bare så som så i boken. Nå får jeg lyst til å vite mer. La oss krysse fingrene for en Fleur Delacour spinn-off serie.

3) Teite Cho, i boken virket det som hun likte både Diggory og Harry, men i denne filmen så virket det som hun var virkelig forelsket i Harry. Cho, your on notice! Om du ikke blir sammen med Harry i neste film så bør du bare passe deg.

4) Voldemort, hode ditt ser ut som en penis.. gro litt hår, vi vil ikke fortsette å se på det der.

5) Potter drepte en drage. Hvorfor har han ikke blitt utnevnt til ”Potter the Dragonslayer” enda? Jeg antar det dette diktaturet til Dumbledore som igjen fører til at Harry ikke får sin rettmessige ære. Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore, your on notice!Men alt i alt, Harry Potter and the Goblet of Fire er en sterk film.. Hvor sterk?

Terningene sier 18/94 Not bad..

Dark Knight: Jeg så også nettopp denne. Overall inntrykk er ganske bra, skjønt forgjengeren var noe sterkere.. av grunner jeg bare er delvis sikker på. Et par gjenskuinger blir nok nødvendig. Her er dog et par positive og negative kommentarer: Filmen beveger seg uhyre raskt i forhold til boka, noe som strengt tatt var ventet med tanke på at selv forgjengerene hadde stress med å klemme inn alt. Trykket i fortellinga ligger på riktig sted, de mest sentrale tingene er de som fokuseres mest på. De nye rollene (bl.a. Voldemort, Mad Eye etc) er meget vel gjennomført, de passet iallefall godt inn med mine forestillinger fra boken. De eksisterende karakterene ble spilt til forventning, dvs uten noen utpregede forbedringer men omtrent på par med sist kapittel. Filmen har en rekke frysning-øyeblikk, biter der det hele virker mer episk, og selv om disse er små i skala i forhold til f.ex. LotR så fungerer de definitivt til filmens fordel. Apropos LotR så fikk jeg litt samme følelsen som Return of the King, nemlig at en rekke av øyeblikkene og spesifikke scener egentlig gjorde filmen heller enn helheten. Selv om boka er noen hakk grimmere har ikke regissøren vært redd for å skape en ganske kald og heslig stemning der det kreves. Slutten ble dog noe for falskt oppløftende, jeg mener å huske at boka føltes temmelig depressiv når den var over.. litt som om forfatteren ville formidle at "playtime's over", og dette kunne de gjerne beholdt, serien er godt på vei ut av kiddiedomenet nå. CG'en er bedre enn tidligere, spes dragen er meget pent laga. Det visuelle skylder mer til 3'ern enn resten, noe som helt klart er positivt.

All round gode saker, mye bedre enn jeg hadde mistanker om da jeg så at Newell skulle gjøre den. Jeg er dog spent på hvor langt de tar franchisen på de neste filmene, de er strengt tatt nødt til å gjøre alt mørkere hver eneste gang.. selv var jeg skeptisk til at de har gitt denne 11års grense, neste film bør definitivt gjøre hoppet.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home