pr0nTV

Monday, October 03, 2005

Night Stalker

I et forsøk på å dekke alle de nye horrorseriene som kommer ut denne sesongen så slår jeg til med Night Stalker, en serie som er en remake av en 70 talls serie med navn Kolchak: The Night Stalker. Den første serien er en anerkjent kultserie som så mange kultserier ble avsluttet lenge før sin tid. Kolchak begynte som to made-for-tv movies, som viste seg å være så populær at de laget en serie av den. Serien handlet om en journalist i en avis i Chicago som het Carl Kolchak og etterforsket diverse mystiske hendelser. 70’tallets X-Files med andre ord. Det var vampyrer, varulver og andre mystifistiske dyr.

I den oppgraderte versjonen så kan vi se at det har vært noen forandringer. For en ting, så har Kolchak blitt mye yngre med årene. De har også kuttet ut den campy comedy innstillingen de hadde i den originale serien. Denne serien hadde et rykte på seg for å være modellen til X-files, og det ser ut til at den nye serien har tatt opp ting fra X-Files. Jeg fikk i alle fall en X-file'ish følelse av å se på den første episoden.

Litt om mine inntrykk: Serien er godt laget, og har mulighet til å bli en ny X-files, men trenger litt finjustering. Stuart Townsend er en grei skuespiller som jeg hovedsakelig husker fra Queen of the Damned. Klarer han å være like dedikert til sin etterforsking som Fox Mulder? Tiden vil vise oss. Gabrielle Union klarer i alle fall å fylle den skeptiske Scully rollen fint. Serien har også klart å putte inn en litt corky tag-along Jimmy Olson type karakter som kaller seg Jain McManus. Jeg ser ikke helt hvor denne karakteren skal hen, og jeg tror han blir til å bli drep innen førstesesongen er over.

Så, hva handler serien om? Carl Kolchak er en journalist som skriver kriminelle ting, men på undersiden så søker han etter mystiske ting som finnes ute i natten. Den ene delen hjelper ofte med den andre delen. Han jobber under en dame som heter Perrid Reed, som er leder for kriminaljournalistikken i avisen de driver. Carl klarer ofte å finne ting som Parrid ikke klarer på grunn av sin innstilling til å tenke i baner enn henne. Som et par så klarer de tilslutt å løse saken og skrive historien sin. Et sideplot handler om at Kolchak har mistet konen sin til noe mystisk i natten, og FBI tror han er morderen. Men vi får også vite at FBI vet mer enn de har lyst til å gi slipp på… kan det være et komplott?

Serien er alt for ung til å kunne si for sikkert om den blir bra eller ikke, men inntill videre så anbefaler jeg å holde et øye med denne serien.

Dark Knight: Hm, hva kan jeg si? De er flinkere til å bygge suspense enn Supernatural, men det hele er temmelig banalt. Strukturen, storyen og karakterene er stort sett forutsigbare og bærer ikke med seg noe som vi ikke har sett før. Alle momenter som innebærer noe annet enn etterforskning og skrekk virker klumsete og uinteressante (den storyen med kona kjøper jeg ikke) og hele serien minner alt for mye om nevnte Supernatural til at den egentlig er interessant per nå. De kan redde serien men det skal endel skippertak til.

3 Comments:

At 03 October, 2005 13:00, Blogger nevrmore said...

*clickety-clack*

 
At 10 October, 2005 18:48, Blogger Mats said...

Nå skal det sies, Episode 2 av Night stalker er mye bedre enn den første. Tror denne serien kan ha noe for seg.

 
At 11 October, 2005 00:39, Blogger nevrmore said...

skal sjekke og kommentere.

 

Post a Comment

<< Home